Göbölyös N. László irodalmi alkotásai, esszéi, publicisztikai írásai

2013. április 27. 03:41 - Göbölyös N. László

Damanhur és az Emberiség Temploma

Damanhur egy 600 hektáron elterülő ökoközösség a piemonti Alpok lábánál, Torinótól félórára kocsival. Egy torinói volt biztosítási ügynök, Oberto Airaudi vezeti, aki havi 500 euróért össze akarja kapcsolni híveit más világokkal.

Az olasz sajtó néha ír róla, hol úgy, hogy bírálja “ a szekta sátáni, arany Rolex-es guruját”, hol úgy, hogy emlékeztet arra, hogy az ENSZ 2005-ben elismerte a társaság etikai, ökölógiai, spirituális értékeit.

Damanhur története a 70-es években kezdődött. Airaudi 1964-ben Torinóban megalapította a Horus paranormális kutató központot, majd 15 évvel később megvásárolta ezt a birtokot, hogy aktívabban lehessen fejleszteni a kutatásokat. A hely Vidracco község mellett található és azért választották, mert, állítólag és még valahol Tibetben keresztezi csak egymást a planéta kilenc “energiafolyója”, amely összeköti a Földet a Tejúttal. Összesen 18 szinkronizált vonal, amelyet a hívők használnak az imádsághoz, az ápoláshoz és Isten megtalálásához.

Airaudi, aki Sólyomnak is neveznek, mivel „messzebbre lát a többieknél”, Kondorral, Főnix-el, Kenguruval, Mangusztával, Szalamandrával és Görénnyel, vagyis az alapítókkal elhatározták, hogy építenek egy földalatti templomot, az Emberiség Templomát. Jelenleg 50 ember él a közösségben és mind elhagyták nevüket cserében egy állat-és növénynévért, hogy teljes szimbiózisban legyenek a természettel. Mivel nem kértek építési engedélyt, éjszaka dolgoztak a föld alatt, míg a hegy olyan lukacsossá nem vált, mint egy ementáli sajt. Most hieroglifákkal díszített folyosók száz méterei kanyarognak és vezetnek a Kék-, a Víz, a Föld-, a Fémek ‚a Szférák, a Tükrök- és a Labirintus-szentélyhez. Kirobbanó színekkel ott van a bolygó összes istene, itt-ott porcelánnak látszó, 9-10 méteres oszlopok tartanak a magasban óriási kupolákat. A földön meztelen nőket ábrázoló mozaik erotizálja a légkört, ezek cinkosan mutatnak mellükkel rejtett ajtókat a beavatottaknak. A mennyezeteken optikai szállal rekonstruált egek, csillagok. A falakon damanhuriak hiperrealista jelenetekben.

A Szférák Szentélye Damanhur szíve, motorja: 20 négyzetméteres, aranylemezekkel van borítva, az oltárfülkékben 9 színes, vízzel teli gömb, rajtuk ezüst kelyhek.” Minden gömb két szinkronikus vonalhoz van kötve és előkészítő gyakorlatok után lehetővé teszik, hogy fogadjuk az üzeneteket a legmélyebbé énünkből vagy a Tejútról” Galaxiából” - magyarázza Hangya-Koriander idegenvezető.

A látogatás folyosókon, titkos átjárókon keresztül folytatódik, A Tükrök terme indiai szentélyhez hasonlít, szent táncokat, new age koncerteket adnak benne a 8 méteres átmérőjű kupola alatt. A Fémek terme a belső harc szimbóluma, meditálni lehet benne az üvegtáblákkal szemben, amelyek különböző korú emberek arcképét ábrázolják. A Föld termének központi oszlopán Ádámok és Évák hallgatják a virágok énekét. Damanhurban ez lehetséges,mivel a kutatók feltaláltak egy készüléket, amely jelfogókkal és egy szintetizátorral felveszi a virágok elektromos kisugárzását.

Sok kísérletet a firenzei botanikus kerttel együtt végeztek - mondják az itteniek - ahol rendszeresen meg lehet hallgatni a fák koncertjét.

A Labirintus-termet az isteni erő harmóniájának szentelték. Jelen van benne minden civilizáció istene. Lehet imádkozni Jézushoz, Horushoz, Gaiához, Mithrához, Pánhoz .. .“Fel kell ébresztenünk tudatunkat és emlékezetünket, hogy újra kapcsolódni tudjunk eredetünkhöz és újra be tudjunk kerülni a komplex ökológiai rendszerbe, amelynek részei vagyunk. Nem számit, hogy ez mennyi időbe kerül, mert az idő illúzió” -  így a vezető.

Kint az utak színes kövekkel vannak kirakva, amelyek, állítólag, megkönnyítik az emésztést, megszüntetik a migrént, csökkentik az álmatlanságot.

A hívők 500 euróért kapnak szállást, étkezet és ápolást. Ez utóbbit Hangyaboly-Sárgarépa sebész-altató orvos, akupunktőrtől, aki a torinoi egyetemen diplomázott. Ő elegyíti a gyógyszeres és a természetes terápiát, kihangsúlyozva, hogy rákot nem kezelnek növényekkel. Híve a Selficának, egy, még az Atlantiszon használt  gyógymódnak, amely az életenergiáknak fémspirálokon keresztüli koncentrációján és irányításán alapul. A látogatóknak bemutatnak egy spirálokból álló készüléket, amelyet a fájdalmas testrészre kell helyezni. Ez a mágneses mezőket kanalizálja.

Aki Damanhurban jár, annak nem könnyű a mindennapok valóságába visszatérni e rendkívüli élmények után.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elmehunyor.blog.hu/api/trackback/id/tr678112046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Göbölyös N. László irodalmi alkotásai, esszéi, publicisztikai írásai