Göbölyös N. László irodalmi alkotásai, esszéi, publicisztikai írásai

2018. február 09. 05:47 - Göbölyös N. László

Beruházások

Pöffeteg főpolgármesterünk bejelenti, hogy a felújítás alatt álló M3-as metróvonal valamennyi állomása akadálymentesítve lesz. Kivéve két kisebb állomást, a Pöttyös utcait és az Ecseri útit, amelyek természetesen külvárosiak. Aki ott lakik, maradjon is otthon.

A Margit-híd budai hídfőjénél működő nyilvános WC, 250 forintos  szolgáltatási ár mellett, reggel 6-tól este 6-ig tart nyitva. Akire a másik 12 órában jön rá, az magára vessen. Pedig a közlekedés – HÉV, fonódó, 4-6-os és mindenféle buszok – másfél órával korábban indul, és legalább 5 órával később áll le.

Üvegtigris néven akarnak nekem céges számlát kiállítani – Tigrisszem helyett. Így hívják ugyanis a bt-nket. Lúzerek és csődeljárók, kíméljenek!

Golyóálló egészség – kínálja magát egy belvárosi „üzleti reggelin” egy preventív gyógyászattal foglalkozó vállalkozás tulajdonosa és a jelenlévőket „legszebb éveinkben” üdvözli. Tessék mondani, a belülről támadó lövedék ellen hogyan kell felvenni a mellényt?

Egy másik vállalkozó a legújabb hiánygazdaságra épít. Miután legjobb hegesztőink, lakatosaink és egyéb szakmunkásaink mostanában Angliában, Ausztriában és Svájcban keresik, mi több, találják meg kenyerüket, ő Ukrajnából hozza az utánpótlást. Leginkább Nyugat-Ukrajnából, mert a kelet-ukrajnaiak már elfogytak. „Többségük ugyan nem tud magyarul, de nem szavalni hozzuk őket ide, műszaki rajzok alapján pedig el tudják végezni a munkát, és legalább nem pofáznak vissza” – mondja a találékony munkaerő-gazdálkodó. Arról nem beszél, hogy az ukránok vélhetően olcsóbbak is, mintha magyarokat alkalmaznának – ha lennének.

Egykori bölcsészkarunkon, ott, ahol hajdanában a francia tanszékre kellett bemenni – a 100 éves étteremmel szemben – az épületet visszakövetelő piarista gimnáziumba csak elektronikus beléptetőn keresztül lehet bejutni. Negyven évvel ezelőtt nekünk nem volt szükségünk ilyen biztonsági rendszerre, pedig akkor állítólag a mostaninál szigorúbb rezsim alatt éltünk. Lehet, hogy most is csak azért van ott sorompó, mert valami csókos ebben utazik?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elmehunyor.blog.hu/api/trackback/id/tr7913643024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Göbölyös N. László irodalmi alkotásai, esszéi, publicisztikai írásai