Göbölyös N. László irodalmi alkotásai, esszéi, publicisztikai írásai

2019. április 06. 07:31 - Göbölyös N. László

Élhelyzetek

1433534005-jim-morrison-on-stage-banner.jpeg

1.

Az idegenszívű végre bejutott radikális nemzeti érzelmű kopaszok gyűlésére, és csendesen meghúzta magát, hogy jelenléte ne tűnjön fel senkinek. Igaz, fekete sapkáját elfelejtette levenni. Mégis csak akkor vették észre őt, amikor a gyűlés végén a kopaszok elkezdték énekelni indulójukat, és az idegenszívű ezen annyira meghatódott, hogy zokogni kezdett.

2.

Vetélkedőt hívtak össze, ahol szamurájokkal, nindzsákkal és utcai harcosokkal kellett megvívni. A vesztesekkel a versenykiírás szerint a győztesek azt tehettek, amit akarnak. Miután minden párban a harcosok győztek, az amatőr indulók egymást taposva keresték a menekülő utakat. Amikor azonban megtudták, hogy a nagylelkű győztesek csokoládét és drága teákat osztogattak, már ezért tiporták le egymást.

3.

A márki reinkarnációja megidézte az összes nő szellemét, akik  romlásba vitték őt a brutális óvónőktől az utolsó lelketlen kurváig, hogy egyszer végre igazán, és ne élvezetből nyerjék el méltó büntetésüket. Érkezésükre ő is meztelenre vetkőzött, és már későn vette észre, hogy a nők valamennyien botokkal, kövekkel érkeztek, és esélyt sem hagytak neki, hogy megvédhesse rongy életét.

4.

A Gyíkkirály meghívta otthonába egy lemezbemutatóra ideiglenes hasonmását. Őrültebbnek látszott, mint valaha, a lemezen, a szenzációs zenéhez csak érthetetlen motyogásokat adott hozzá. A LP-borítóra és tasakhoz mellékelt nagy plakátra azonban olyan mélységű sorokat tett, amelyek teljesen átértelmezték költészetét. Az ideiglenes hasonmás már azon gondolkodott, hogy megtagad mindent, amit addig a Gyíkkirályról nagy sikerrel leírt, és újrakezdi a munkát, immár józanul és hideg fejjel.

 

5.

A még ereje teljében lévő, de már elmúlását érző Nőbolond egy reggel felhívta hajdani barátnőjét, aki öreg napjaira pszichológus lett, hogy meglátogatná őt terápiás célból. Persze mindketten tudták, hogy ez csak egy ürügy a találkozásra.  Már éppen indult volna, amikor rájött, hogy elfelejtette a hölgy címét. Mobilja éppen nem működött, házuk alagsorában nagy nehezen talált egy vezetékest, amelynek a zsinórját alig tudta kibogozni, és miközben beszélt, millióan nyüzsögtek körülötte. Éppen csak megtudta a címet, amikor ugyanezen a telefonon hívta őt egy másik régi barátnője, akit több mint 30 éve nem látott, hogy rögtön találkozzanak, mert lehet, hogy holnap már nem lesz rá módjuk. A Nőbolond azonnal igent mondott, el is indult a találkára, miközben azon törte a fejét, hogy a másik nőnek mit hazudjon, hogy ne bántsa őt meg egy életre, és ne is akarjon azonnal hozzárohanni…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elmehunyor.blog.hu/api/trackback/id/tr1514742269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Göbölyös N. László irodalmi alkotásai, esszéi, publicisztikai írásai