Göbölyös N. László irodalmi alkotásai, esszéi, publicisztikai írásai

2016. október 01. 05:41 - Göbölyös N. László

Elmeél 56.

„Ne hagyja, hogy mások döntsenek Ön helyett” – üvöltik a pofánkba tv-ben, interneten, személyre szóló levelekben, amelyeket még a halottaknak is kézbesítenek. Holott semmi más vágyuk nincsen, minthogy ők döntsenek helyettem.

A hatalomnak semmi sem drága, ha növelni kell a népben a rettegés fokát. Különösen úgy, hogy a néppel fizetteti meg. És a nép rettegni akar.

A büdösbogár-invázió Afrikából indult el, tehát migránsok. Méghozzá minden kvóta felett állnak. És nemzeti kormányunk még egy nyomorult kerítést sem emelt velük szemben.

„Megnőtt a világ, megsokasodtak az írástudók és a farizeusok” – írta Ady Endre 115 évvel ezelőtt. Neki még szerencséje volt, mert az ő korában még valóban akadtak jócskán, akiket méltán lehetett írástudóknak nevezni. Manapság csak a farizeusokból van túltermelés, de sajnos őket nem lehet a tengerbe szórni, mint a Nagy Válság idején a kávét.

És megsokasodtak a közvélemény-kutatások is, de engem, ahogyan ezt már az elmúlt 26 évben megszokhattam, ezúttal sem kérdezett meg senki. Biztosan nem vagyok elég reprezentatív.

Rosszkedvünk négy évszakának esélye sincsen York napfényére. De azért még úgy dönthetünk, hogy gazemberek leszünk.

Az ember akkor kezdi meg felkészülését a halálra, amikor rájön, hogy valamilyen élményéből aznap élte át az utolsót.

Néha még eszembe jut, hogy átadjam a helyet másoknak a buszon. Elvileg nekem már nem kellene az én koromban, de nehéz erről leszokni neveltetésem miatt. Pláne úgy, hogy nem hatvanéves a formám.

Vajon miért nem tudunk még mindig időben utazni, mikor térben már szinte nincsenek korlátaink?

Az idő múlásával az évtizedek távolsága akár fel is cserélődhet. A 60-as és a 70-es éveket máig jelenidőként élem meg, míg a következő évtizedeket sokszor csak összekuszált múltként. Biztosan a Zene az oka mindennek.

Elévülhetetlen bűneim nem mindig tudatosulnak bennem. Szerencsére mindig akadnak, akik időről időre emlékeztetnek rájuk.

Eme elmélkedés sorszámának semmilyen egyenes, átvitt, szimbolikus, ezoterikus jelentése nincsen. Semmiféle későbbi belemagyarázásért nem vállalok felelősséget.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elmehunyor.blog.hu/api/trackback/id/tr4711725309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Göbölyös N. László irodalmi alkotásai, esszéi, publicisztikai írásai