Göbölyös N. László irodalmi alkotásai, esszéi, publicisztikai írásai

2012. március 14. 03:24 - Göbölyös N. László

Kezdőképsorok 2. avagy mi lenne, ha itt véget érne a film?

1.

A hórihorgas filmsztár, magát egy méreten aluli Surda-kalappal álcázva, bevette magát egy szupermarket újságos gondolájába és komótosan végiglapozta az összes bulvárlapot és magazint. Kereste, hogy mit írtak róla, kit kell aznap leütnie. De egy sor sem jelent meg róla. Közben lopva körbe-körbe nézett, hátha meglát egy újságíró-jellegű egyént, aki majd címlapra teszi, hogy olyan smucig, hogy még az újságokat is csak helyben olvassa. De nem volt senki az üzletben, aki firkásznak látszott volna. Végső kétségbeesésében vett egy nézeteivel teljesen ellentétes politikai napilapot. A vevők azonban az áremelésekkel és az akciókkal, valamint egy kedves pénztárosnő egészségi állapotával voltak elfoglalva.

2.

A Férfi és a Nő beültek egy hatalmas pláza hatalmas mozitermébe. Ők érkeztek elsőnek, mert sehonnan sem szerettek elkésni. Pontosan a nézőtér mértani középpontjában foglaltak helyet, mert úgy gondolták, onnan látnak a legjobban. Hamarosan áradni kezdett a tömeg, és körülvette őket. Arcokat nem láttak, csupán azt, hogy mindenkinél egy óriási zacskó popcorn és egy nagy műanyag üdítős pohár van. A film csak nem akart kezdődni és egy idő után a Férfi és a Nő azt vette észre, hogy a vászon helyett minden tekintet rájuk szegeződik. Ők voltak ugyanis az egyetlenek, akiknél nem volt sem popcorn, sem üdítős pohár. Érezték, hogy menekülniük kell. Annak ellenére, hogy a sor közepén ültek, semmi nehézségbe ne ütközött, hogy kijussanak. Mintha nem is léteztek volna a bent ülők számára. Amikor kiértek a vetítő teremből, elindultak arra, amerre a kijáratot vélték megtalálni. Próbálták felidézni a hatalmas pláza végeláthatatlan folyosóinak kirakatait, de valamennyi vitrin üresen tátongott és eltűntek a jelző feliratok is.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elmehunyor.blog.hu/api/trackback/id/tr118111168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Göbölyös N. László irodalmi alkotásai, esszéi, publicisztikai írásai