Göbölyös N. László irodalmi alkotásai, esszéi, publicisztikai írásai

2012. március 12. 10:24 - Göbölyös N. László

Bölcs szavak 1.

"Felgyorsultak a folyamatok a Föld idő-tér rendszerében a negyedik dimenzió betörésével az emberi tudatba. Miközben a válságok elmélyülnek, összeütközések robbannak ki, a Vízöntő vezérmotívumától érintett agyakban új kiterjedések borulnak fénybe. Legyél Te is az új korszak Noé-bárkájának utasa, aki kimenti az elmúlt korszak kataklizmájának hajótörötteit".

Szepes Mária

 

"Minden rezdülés, melyet valamely bolygón a gravitáció kelt, azonnal továbbhat a rendszer legtávolabbi határáig és pedig oly oszcillációkban, melyeknek periódusai megfelelnek az őket létrehozó okoknak, hasonlóan a rokonhangokhoz a zenében, vagy az orgona mély hangjának rezgéséhez. Az emberi formát úgy tekinthetjük, mint valami rugalmas rendszert, melynek különböző részei képesek felfogni az elasztikus közegek rezdüléseit, és ezek számtalan hullámzásával egybehangzóan tudnak rezegni."

Francis William Bain, angol író a 20. század elejéről.

 

„Senki nem kérdezte, akarsz-e megszületni és a távozásról is más fog dönteni. De a közte lévő idő a Te kezedben van: ne hagyd veszendőbe menni.”

Mark Twain

 

„Jobb önálló univerzummal rendelkezni, mint autótulajdonosnak lenni.”

Salvador Dalí

 

„Ha nem tudod, hogy melyik kikötőbe tartasz, semmilyen szél sem jó.”

Seneca

 

„A Tűz: Ember. Él és mozog. A Víz, a Szél is Ember. Ezek mind nagyon erős Emberek. A legfontosabb Ember a Nap: ha ő meghal, meghal minden”

Derszu Uzala (Kuroszava Akira filmjéből)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://elmehunyor.blog.hu/api/trackback/id/tr358111162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Göbölyös N. László irodalmi alkotásai, esszéi, publicisztikai írásai